Hammars Bryggeri har funnits i över 100 år och har idag ett 20-tal anställda. Med smaken i fokus värnar de om naturen, traditioner och hantverk, ren produktion och ärlighet. Grunden i bryggeriets produktutveckling görs enligt mottot Old Traditions – Young Attitude. Resultatet är prisvinnande tonics, den mest långfatlagrade julmusten på svenska marknaden och omtyckt hantverksläsk både med och utan socker. Just det sockerfria är en stark trend inom både läsk och must som Anders Markstedt, VD på Hammars Bryggeri, tydligt märker av.
Kan du berätta några ord om dig själv och din roll på Hammars Bryggeri?
Jag heter Anders Markstedt och är sedan ett drygt år VD för Hammars Bryggeri AB.
Hur länge har ni gjort påskumust?
Hammars Bryggeri har gjort påskmust sedan 50-talet.
Hur har produkterna och försäljningen förändrats över åren?
De senaste åren har vi sett en tydlig ökning av vår sockerfria must.
Vad gör er must så speciell?
Vi kokar vår egen sockerlag och blandar vår must på ett hantverksmässigt sätt.
Har ni något speciellt knep eller ingredienser för att få till er must?
Bortsett från att vi kokar vår egen sockerlag så har vi ett traditionellt recept som uppskattats i generationer.
Ser du några påskmusttrender på marknaden i år?
Jag tror på en fortsatt ökning av must utan socker.
Vad tror du vi kommer att få se för trender framåt?
Jag tror att fler kommer att välja kvalitet i stället för kvantitet.
Vad är det som är så speciellt med must?
Att man förknippar det med högtider samt att det har en unik sammansättning av kryddor som tilltalar både barn och vuxna.
Vilken must gillar du bäst?
Jag älskar Hammars klassiska julmust
Vad är egentligen skillnaden på påsk- och julmust?
Det är en väl bevarad hemlighet som endast bryggmästaren känner till!
Vad äter du helst till påskmusten?
Ägghalvor med räkor.
Om du måste välja en annan dricka förutom must – vad blir det då?
Oj, den är svår! Jag är förtjust i vår Krusbärsläsk, men till mat skulle jag välja PopArt Loopy Lime som är en lime och ingefärsläsk med väldigt mycket smak.